Programma 2016


Vrijdag 8 juli

10:00 – 15:00 uur − Go Sports
Picto_Stormbaan2
Ca. 2.000 scholieren van 10 t/m 14 jaar rouleren volgens een vast schema langs verschillende sport- en cultuurpleinen waarbij bewegen en beleven de sleutelwoorden zijn.

19:00 – 21:00 uur − Colorsensation Run
Picto_Colorrun
Bontgekleurde 4-mijl loop waarbij prestatie en snelheid ondergeschikt zijn aan het plezier. Atleet, amateur, jong en oud, iedereen doet mee aan dit vrolijke verfspektakel. Schrijf je nu in!

21:00 – 01:00 uur − Afterparty met Partysquad
Feestelijke afsluiting van de Colorsensation Run op het Raadhuisplein. Met verschillende DJ’s, vette beats en natuurlijk vrij entree!  Trek niet je mooiste kleren aan, want de deelnemers van de Colorsensation Run zijn er ook bij…


Zaterdag 9 juli

11:00 – 17:00 uur − Sport en bewegen
Picto_WipeOut
Een groot deel van de Go Sports-materialen blijft staan voor ouders, broers en zussen. Sportverenigingen geven demo’s en informatie.

13:00 – 17:00 uur − Drakenbootrace (Nieuw!)
Picto_Drakenboot
Als een soort alternatief voor de EK, gaan we strijden op het kanaal! Teams kunnen zich per straat of wijk inschrijven voor een spectaculaire drakenbootrace die vanaf het grote boulevard-terras te volgen zal zijn. Meer informatie.

13:00 – 20:00 uur − Horecaplein (Nieuw!)
Picto_Horecaplein
Horecagelegenheden uit Stadskanaal verenigen en presenteren zich in een tijdelijk gemeenschappelijk restaurant op het Raadhuisplein. Eén terras, vele keukens. Neem plaats en beleef een proeverij van alles wat de lokale horeca te bieden heeft. Tegen 18.00 uur kunt u hier dineren onder het genot van een live pianist.

11:00 – 17:00 uur − Kunstmarkt (Nieuw!)
Picto_Kunstmarkt
De organisatie van kunstmarkt ArtXtra heeft Verrassend Stadskanaal gevraagd om hun concept te adopteren. We maken graag tijd en ruimte! Verschillende kunstenaars uit de regio exposeren hun eigen werk en sommigen geven demonstraties en/of workshops. Wilt u op de markt staan? Klik dan hier voor meer informatie.

13:00 – 17:00 uur − Meer podia, meer talent (Nieuw!)
Picto_Piano
Over het hele terrein zullen podia te vinden zijn waarop lokaal talent zich kan presenteren. Een groot podium op het Raadhuisplein en verschillende kleine podia door het hele centrum van Stadskanaal. Van singer-songwriter tot bigband. Voor iedereen is plaats. Op het hoofdpodium o.a.: Red Band, SDB, Just4Fun en Ohio. Kleine podia staan o.a. bij HEMA, Mokka’s, l’Europe, Mingelmouse, Kanaalpassage. We zoeken nog talent! ben je aankomend singersongwriter, speel je piano, zit je in een klassiek combo, of kun je iets anders wat je wilt laten zien/horen op een klein podium in Stadskanaal? Neem contact op via info@verrassendstadskanaal.nl.

13:00 – 17:00 uur − Defensie pakt uit!
Picto_F16
Onze trouwe gast zal deze editie prominent aanwezig zijn op verschillende pleinen. Defensie heeft toegezegd om in 2016 met meer materieel en spectaculaire zaken naar Stadskanaal te komen. Uiteraard zorgen zij weer voor de spectaculaire tokkelbaan vanaf Hotel Stadskanaal Best Western. Maar we hebben ook  gehoord dat er een F16 naar Stadskanaal komt!

11:00 – 17:00 uur − Kinderopvang (Nieuw!)
Picto_Kinderopvang
Temidden van alle activiteiten organiseert Gastouderbureau De Herberg een gezellige kinderopvang bij het Raadhuisplein, ter hoogte van speeltoestel Het Turfschip (Naast ABN AMRO). Hier kunt u uw kind tijdelijk onderbrengen terwijl u geniet van alle activiteiten in het centrum. De professionele begeleiding zorgt voor verantwoord vermaak in een veilige omgeving. U kunt zich nú al opgeven via deze link

20:00 – 02:00 uur − Live on stage
Picto_OG3NE
Op zaterdagavond zien we traditioneel live optredens van artiesten. Dit is tevens de netwerkavond van onze sponsoren die onder het genot van een hapje en drankje genieten van hun gezamenlijke inbreng. Nieuw is dat deze avond gratis toegankelijk is!  De muziek wordt verzorgd door de fantastische top40-band JEWELSTE. Zij spelen gegarandeerd voor elk wat wils. Als klap op de vuurpijl heeft de organisatie van Verrassend Stadskanaal ook O’G3NE weten te strikken. In de loop van de avond komen de dames live optreden op het Raadhuisplein.


Zondag 10 juli

13:00 – 17:00 uur − Koopzondag (Nieuw!)
Picto_CentrumDe winkels van Centrum Stadskanaal gaan zondagmiddag open. Samen met de verschillende podia (die blijven staan van zaterdag) zorgt dat voor een gezellige sfeer in het centrum om na te genieten van alle activiteiten. We verwachten daarom ook op zondag veel winkelend publiek. Van de winkeliers zijn daarnaast nog speciale acties te verwachten.

13:00 – 17:00 uur − Meer podia, meer talent (Nieuw!)
Picto_Muzikanten
Net als op zaterdag zullen door het hele centrum podia te vinden zijn waarop lokaal talent zich kan presenteren. Twee middelgrote podia staan gepland in de Europalaan. Zodra de programmering hiervan bekend is, vermelden we dat op deze plek. Kleine podia staan o.a. weer bij Mokka’s, l’Europe, Mingelmouse, Kanaalpassage. We zoeken nog talent! ben je aankomend singersongwriter, speel je piano, zit je in een klassiek combo, of kun je iets anders wat je wilt laten zien/horen op een klein podium in Stadskanaal? Neem contact op via info@verrassendstadskanaal.nl.