Programma 2018

15, 16 en 17 juni 2018 staat Stadskanaal weer helemaal op z’n kop! Ook voor deze editie van Verrassend Stadskanaal is er een fantastisch programma samengesteld vol met sport, spel, actie, muziek en theater voor jong én oud. Evenals voorgaande jaren wordt het een geweldig feest!

Vrijdag 15 juni trappen we het feestelijk weekend af met een spectaculaire opening op het Raadhuisplein. Aansluitend kunnen kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool en klas 1  en 2 van het voortgezet onderwijs deelnemen aan ‘Go Sports’. In het centrum van Stadskanaal staan vele attracties opgesteld en is het mogelijk om mee te doen aan clinics die door sportverenigingen uit de gemeente worden georganiseerd. Uiteraard is ook dit jaar Defensie weer  aanwezig! Na een korte afwezigheid is theater Geert Teis er weer bij, met een eigen productie welteverstaan.

’s Middags staat de ‘Knoalster Trail‘ op het programma. Dit is een boeiende verkenningsloop door verschillende gebouwen in Stadskanaal. Een ware ontdekkingstocht! Iedereen kan meedoen. De inschrijving is vanaf 23 april!

Na inspanning is er tijd voor ontspanning. Op de vrijdagavond vindt op het Raadhuisplein het grote muziekfeest plaats! Straight on Stage, een geweldige coverband die rockhits van de jaren vijftig tot en met negentig speelt, opent de avond. Als iedereen lekker warm en vol energie is, neemt Samantha Steenwijk het stokje over. De finaliste van Voice of Holland brengt een aantal Nederlandstalige nummers ten gehore en natuurlijk haar eigen nummer ‘Geef je weer aan mij’. De avond sluiten we af met ‘Het foute uur’ van Qmusic!

Op zaterdag staan er bij de horeca in het centrum mini podia met optredens van singer songwriters en andere lokale talenten. Heb je muzikale skills? Schrijf je in en wie weet sta jij op een van de podia! Kinderen en jongeren kunnen hun energie kwijt op de diverse attracties die na afloop van Go Sports zijn blijven staan.

’s Avonds is er tijd voor Stadskanaal Culinair, georganiseerd door de Kanaalster horeca. Daarna kan er worden gedanst tijdens Fox Nightlife.

Zondag 17 juni starten we om 12:00 uur met ‘De langste lunchtafel van Europa’. Op de hoofdstraat staan tafels opgesteld. Het is de bedoeling dat mensen met een eigen picknickmand aanschuiven. Er zijn honderden stoelen en tafels. Kom gezellig lunchen met je familie, vrienden en buren!

Het middagprogramma staat in het teken van Vaderdag en muziek. Ralph van Manen, songwriter van onder ander Danny de Munck en L.A. The Voice, is een van de acts. ’s Avonds verplaatsen we ons naar ‘Het Stadskanaal’, waar we het weekend afsluiten met een ‘Kanaalconcert’. Vanuit de eigen boot of vanaf de tuinstoel op de boulevard kan er naar prachtige muziek worden geluisterd.

Ook deze editie belooft weer één grote happening te worden!

Bekijk hieronder het programma én volg ons op Facebook voor het laatste nieuws!