Go Sports

Wat is Go Sports eigenlijk? Go Sports is van oorsprong een kennismaking met breedtesport. Het doel ervan is om de jeugd tussen de 10 en 16 jaar oud in beweging te krijgen.

Begin 21e eeuw was er een zorgwekkende trend te bespeuren, namelijk dat de jeugd vooral passief op de bank zat, met bijvoorbeeld een spelcomputer, zoete frisdrank en chips. Daarnaast liep het aantal jeugdleden bij sportverenigingen terug. Jongeren werden zwaarder en aandoeningen als diabetes en COPD kwamen steeds vaker voor.

Om dit tegen te gaan heeft een groep enthousiastelingen uit Stadskanaal de handschoen opgepakt, samen met de gemeente en de meeste lokale sportverenigingen. Het evenement Go Sports was geboren. Na eerst solo als evenement te hebben gedraaid maakt Go Sports sinds 2004 deel uit van Verrassend Stadskanaal, maar nog steeds met een zelfstandige organisatie.

Eén keer per twee jaar

Eén keer per twee jaar wordt het centrum van Stadskanaal omgebouwd tot een groot pretpark voor de de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs uit de hele gemeente Stadskanaal. Het lukt de organisatie in samenwerking met honderden vrijwilligers om iedere keer ca. 2.000 kinderen in beweging te krijgen. Een lust voor het oog, wat vooral ook door de lokale bevolking wordt onderstreept.

Vernieuwing

De organisatie is iedere editie weer op zoek naar vernieuwing, waarbij vaste waarden wel worden gekoesterd. Denk hierbij aan de inzet van Defensie, maar ook een onderdeel als de shuttlerun. Daarnaast is het ook gelukt om cultuur in brede zin aan het programma toe te voegen, in samenwerking met Theater Geert Teis. We laten zien wat Stadskanaal te bieden heeft op sportief en cultureel gebied en er wordt kennisgemaakt met maatschappelijke instanties als De Kwinne, verslavingszorg, jeugdpolitie en VVN.

Wij zijn trots dat we in onze gemeente zoveel mensen in beweging kunnen krijgen. De lat ligt iedere keer weer hoog, simpelweg omdat onze jeugd het beste verdient. Iedereen van de bank en Go Sports!