Verrassend Stadskanaal

Verrassend Stadskanaal is een tweejaarlijks zomerevenement dat bestaat uit verschillende programmaonderdelen, ieder met een eigen thema en (deel-)organisatie. De onderdelen van Verrassend Stadskanaal moeten voldoen aan het volgende criterium:  Ieder onderdeel moet een belevenis zijn die informeert, vermaakt, stimuleert en/of enthousiasmeert op het gebied van sport, beweging en gezondheid of cultuur in de breedste zin van het woord. Het geheel van activiteiten draagt in positieve zin bij aan de algemene leefbaarheid in de gemeente Stadskanaal en omgeving, met verbinding als sleutelwoord.

Vernieuwd programma

Het evenement vindt in 2016 voor de zevende keer plaats met een totaal vernieuwd programma en… een nieuwe locatie! Met het oog op de lastige tijden die onze middenstand doormaakt, gaan we onze activiteiten nog meer in het centrum plaatsen. Het Gen. Maczekplein blijft vrij als parkeerruimte en het hoofdpodium zal verplaatsen naar het Raadhuisplein. Verder gaan we meer doen met de ‘core business’ van Stadskanaal… het Stadskanaal!

Vrijdag 8 t/m zondag 10 juli 2016

Het evenement spreidt zich uit over drie dagen, te weten vrijdag 8 t/m zondag 10 juli 2016. Uiteraard gaan we op vrijdag weer van start met Go Sports, ons stokpaardje, waarbij ca. 3.000 scholieren van 10 t/m 16 jaar met veel plezier sporten en bewegen. Nog altijd een uniek concept en zó geliefd dat oud-deelnemers jaarlijks terugkeren om mee te helpen als vrijwilliger.

Nieuw in editie 2016 zijn het horecaplein, de drakenbootrace, waar straten en/of wijken uit de gemeente Stadskanaal zich voor kunnen inschrijven en de inlijving van kunstmarkt ArtXtra. Maar de meest in het oogspringende verandering zullen de gezellige en charmante kleine ontmoetingsplaatsen zijn, die door het hele centrum horeca, cultuur en entertainment zullen verbinden.