Knoalster Trail Parcours

Deelnemers krijgen de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van ongeveer 6 km of 10 km. Het parcours van 6 km maakt het toegankelijker voor beginnende lopers. Wel zul je door iets minder locaties en gebouwen lopen dan bij de 10 km. Je hoeft dit bij je inschrijving of op de dag niet aan te geven. Tijdens het lopen kun je in het moment het besluit maken om bij de start het parcours te kiezen voor de 6 km of de 10 km. Dit staat duidelijk aangegeven. Er wordt één tarief gehanteerd voor de inschrijving, ongeacht welke afstand je loopt. De start en de finish van beide routes is hetzelfde punt. De tweede helft van de 10 km is hetzelfde parcours als de 6 km.

Vanaf deze week maken we elke week 1 of enkele locaties bekend waar we met de Knoalster Trail doorheen gaan lopen. Blijf je dus massaal inschrijven voor de Knoalster Trail! De diverse locaties wachten op ons.

Fysiotherapie Mantinghcentrum Stadskanaal

De reden van het bezoek van een fysiotherapeut is meestal geen leuke. Nu lopen we hard door deze praktijk. Van zwangerfit, rugtriathlon tot natuurlijk de reguliere behandelingen, alles kan bij Fysiotherapie Mantinghcentrum Stadskanaal. FMS is de eerste locatie die we bekendmaken voor de Knoalster trail.

Google Maps Facebook

Rabobank Stadskanaal

Onze tweede locatie maken wij vandaag bekend: Rabobank Zuid en Oost Groningen.
De Rabobank is voor ons, als organisatie van Verrassend Stadskanaal en De Knoalster Trail, een hele belangrijke partner. Ze helpen ons verrassen, onder andere door goed te vinden dat de Knoalster Trail dwars door hun bankgebouw gaat!Rabobank Zuid en Oost Groningen wil een substantiële bijdrage leveren aan de gezondheid, het welzijn in Nederland én aan het duurzaam voeden van de wereld. De Rabobank is ambitieus – maar staat gelukkig niet alleen. In Zuid en Oost Groningen gaat de Rabobank, samen met hun klanten en hun partners, uitdagingen aan. Stap voor stap boekt de Rabobank vooruitgang op het gebied van zelfredzaamheid, ondernemerschap, lokale leefomgeving en food.

Jumbo Froukje Sloot

Ook @Jumbo Froukje Sloot doet de deuren open voor de Knoalster Trail!
Altijd al eens door de achterdeur naar binnen willen gaan? Schrijf u dan snel in voor dit geweldige Event en bekijk @jumbo Froukje Sloot eens vanuit een andere kant.

Renault Schoon

Renault Schoon is een echt familiebedrijf met een rijke historie. Opgericht in 1926 en ruim 60 jaar prominent aanwezig in de Kanaalstreek. Recent is hele bedrijf omgetoverd naar de nieuwste huisstijl van Renault.
Wij wensen de ‘runners’ veel kijkplezier !!!Groet,
Kees Schoon.

Zorgcentrum Maarsheerd

We zijn toe aan onze volgende locatie. In het kader van ons sleutelwoord “verbinden”, zijn wij blij de volgende locatie te mogen aankondigen. Zorgcentrum Maarsheerd.
Naast het feit dat Zorgcentrum Maarsheerd zorg levert aan ouderen, heeft Maarsheerd sinds twee jaar een prachtig verbouwd restaurant dat ook open is voor overige inwoners van Stadskanaal en omgeving. In het restaurant kun je naast lekkere broodjes, snacks e.d. ook dagelijks een betaalbaar driegangenmenu eten. Dit is opgezet om vereenzaming onder ouderen tegen te gaan, een ontmoetingsplaats voor onze bewoners en ouderen uit de omgeving. En je kunt hier natuurlijk als kleinkind ook gezellig met je opa en oma eten. De route door Maarsheerd zal ook langs het restaurant gaan.

SJS

SJS: Tijdens de Knoalster Trail, een sportief evenement, passeren we ook een sportieve locatie. Locatie nummer 6 is voetbalvereniging SJS. Voetbalvereniging SJS, opgericht op 7 januari 1954, is niet weg te denken aan de Julianastraat. Haar naam ‘Sportclub Juliana Stadskanaal’ is er voor altijd aan verbonden. Het lang gerekte complex biedt bijna 500 leden de mogelijkheid om de mooiste sport ter wereld te beoefenen, voetbal! Leuk om te vermelden is dat SJS op vrijdagavond 15 juni a.s. zelf ook bol staat van de activiteiten. Er wordt volop gevoetbald door 35+, 45+ en damesteams om de hoogste eer. Voetbal, muziek, gezelligheid gecombineerd met de deelnemers van de Knoalster Trail over het complex is in die zin een unieke combinatie.

FOX

En Fox natuurlijk: Daar is locatie nummer 7! Wat zijn wij blij dat deze locatie ook meedoet als passage tijdens de Knoalster Trail. We presenteren Fox Stadskanaal.
Bij het passeren van Fox zal Dansschool Make a Move de lopers vermaken met hun danskunsten!
Aanmelden voor de Knoalster Trail is een must om deze voorstelling te aanschouwen.

Philips

Philips: Tijd voor weer een locatie!
Een van de eerste locaties waar de Knoalster Trail langskomt is het Philipsterrein. In 1958 werd hier begonnen met de bouw van de fabriek die voor veel werkgelegenheid in Stadskanaal zorgde. Nu wordt het terrein een energiepark,waar het trappenhuis van Philips, met als naam Mercurius(God van de handel), als kunstwerk zal blijven staan. De oude fabriek en kantine staan ook nog op het terrein en door deze laatste zal de route gaan!

Ubbo Emmius

Trip down memory lane? Het parcours van de Knoalster Trail gaat ook dwars door het gebouw van Ubbo Emmius Stationslaan, dat er al vanaf 1926 staat. Een prachtige gelegenheid om het aantal stappen dat je misschien in het verleden op onze mooie locatie hebt gezet, aanmerkelijk te vergroten. De deelnemers betreden de school bij de klassieke ingang aan de Stationslaan – denk aan het bordes -, trekken een sprint dwars door de aula, maken een rechte streep in de richting van de gymzalen -trapje af -, om via het sportveld en de fietsenstalling het schoolplein aan de kant van de Lyceumlaan weer te verlaten.
Ubbo Emmius doet mee: dat wil je niet missen!

McDonalds Stadskanaal

Tijdens de Knoalster Trail kun je een Base Jump maken vanaf een hoogte van 5.5 meter! De 10 km-route gaat langs het McDonalds restaurant aan het Hoogveen, waar Sijperda verhuur een stellage zal bouwen. De Base Jump komt van Pagedal Adventure, die ook de instructeurs leveren om je te helpen bij je sprong. Voor wie de jump een te grote sprong in het diepe is, wordt er een escape aangeboden. DJ KoenV zal het geheel muzikaal omlijsten.

Bibliotheek Stadskanaal

We raken de tel onderhand een beetje kwijt. We zijn toe aan de volgende locatie. Een “rustpunt” binnen de trail.

De Bibliotheek Stadskanaal op haar prachtige locatie aan de Continentenlaan 2 daagt u uit om er doorheen te rennen. Maar vertraag eenmaal binnen de bibliotheek uw pas en mis niets van onze veelzijdige en verrassende collectie aan boeken, tijdschriften en dvd’s. Stap in het avontuur en ga de spanning niet uit de weg en met een beetje romantiek maakt u een fantastische wereldreis. Kortom er is veel mogelijk en de mooie stemmen van het kinderkoor van Muziekschool Stadskanaal begeleiden u tijdens deze Knoalster Trail naar de uitgang waar u uw pas weer kunt versnellen naar de volgende locatie…